***       Водещите вечерни новини       на 6 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 6 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Василев към Борисов: няма как бюджетът на държавата да е заложник на един шеф на болница. Повечето учители нямат базисна подготовка


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 декември   

 

Българските възпитаници са на последно място в Европейски Съюз по математика, а по четене – на предпоследно. Това сочат резултатите за България от интернационално оценяване на учениците – PISA. 

„ Учителите са най-важният фактор за триумфа на учениците, само че те също би трябвало да бъдат готови. В момента огромна част от учителите нямат подготовка нито като базисно образование, нито като практическа подготовка. Учителската специалност е специалност, която непрестанно би трябвало да се надгражда. Всяка година се изсипват милиони в спомагателни образования на учителите, само че тяхното качество не се следи и тези пари отиват напразно “. 

***

„ Самите задания не са обяснявани и не са практикувани, това ни затруднява. По-добре да научаваме нещо, в сравнение с да го наизустяваме за избран интервал, до момента в който мине тест или изпитване “, разсъждава гимназистката Виктория Станкова.

Учениците наизустяват образователния материал, с цел да изкарат добра оценка, а не се концентрират върху на практика умения, нужни за живота.

***

Василев добави още, че през вчерашния ден се е обадил на водача на ГЕРБ - Бойко Борисов, като му споделил, че изрично няма по какъв начин бюджетът на страната да стане пленник на който и да е началник на болница.

„ Бюджетът за просвета е повишен доста по отношение на предходната година с над 50 милиона за театралните изкуства и с 28,5 милиона за музеи, читалища и библиотеки “, сподели той. 

***

Армията не е показала интерес към бронираната транспортна техника, която Народното събрание реши да даде на Украйна. 

Това стана ясно от думите на министъра на защитата Тодор Тагарев, който разяснява пред публицисти ветото на президента Румен Радев, преди чуване му в парламентарната комисия по защита. 

Тагарев уточни, че армията разполага с подобен вид машини.

„ Това са колесни машини и не могат да бъдат употребявани при сняг, първо би трябвало да минат снегорини, с цел да разчистят. За защита на границата би трябвало високо проходима техника “, изясни министърът.

***

Комисията по защита не поддържа ветото на президента върху съглашението сред България и Украйна, с което страната ни дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. 

***

Правителството одобри промени в две наредби, въвеждащи общоприетоо зарядно устройство в България. Измененията произтичат главно от Директива на Европейски Съюз, с която се вкарват дълго чаканите условия за общоприетоо зарядно устройство.

***

„ Никой не е отказал даване на помощ за Украйна. Казусът е явен – Украйна губи зрелищно, в случай че не получи помощ, а това няма по какъв начин да се одобри и от Съединени американски щати, и от другите страни, подкрепящи Украйна “, безапелационна е тя.

***

В Испания бе арестуван Иво " Ел Булгаро ", който се счита за водач на българската мафия, наричаща се " Ромпекостияс " (б. а. - Трошачи на кости), и един от най-опасните нарушители в страната съгласно телевизия " Телесинко ".

***

Бившият английски министър председател Борис Джонсън ще има късмет да отбрани метода си на справяне с пандемията в границите на два дни на разпит по продължаващото следствие за COVID-19.

Очаква се Борис Джонсън да се извини и да признае, че държавното управление му е позволило неточности по време на пандемията, само че източници, близки до него, споделиха за Би Би Си, че той ще отстоява твърдо мнението, че е взел и доста верни решения, които са избавили живота на доста хора.

***

Израелската войска разгласи през днешния ден, че е разкрила " един от най-големите секрети хранилища за оръжие " в линията Газа. Той се намира наоколо до болница и учебно заведение в северната част на палестинската територия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Тейлър Суифт е персона на годината на списание " Тайм ".

Певицата беше определена измежду 8 номинирани, измежду които крал Чарлз Трети, Барби и Владимир Путин.

От " Тайм " обясниха решението си с въздействието, което Суифт има върху поп културата с рекордния брой продажби на албума ѝ и с известността на турнето ѝ.

12-кратната носителка на премия " Грами " е избрана и като " човек, който носи светлина ".

2023-а несъмнено може да бъде наречена годината на Тейлър Суифт, като певицата към този момент беше посочена за " Най-интригуваща персона " от списание " Пийпъл " и " Най-влиятелната жена в света " съгласно " Форбс ", предава Българска национална телевизия.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР